sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Syksyä sisällä ja ulkona

Tänään sunnuntaina on ollut aivan ihana sää ja se on houkutellut pitkästä aikaa puuhaamaan puutarhaan. Meidän pihan omenat ovat jo kypsyneet ja ne on keitetty hilloksi sekä kuivatettu talvella käytettäväksi. Tällä hetkellä satoa kypsyttää pihassa luumupuu. Sato on niin hurja, että olen jaellut luumuja vähän joka suuntaan. Hyviä ne ovat, mutta kun niitä tulee kerralla satoja kiloja, kyseessä on ongelma. Onneksi on työkavereita ja naapureita, jotka mielellään nauttivat tästä meidän jokasyksyisestä luumujen "ylituotannosta".



Pihallamme ja terasseilla kukkivat loppukesän kukat niin ahkerasti, että en ole käynyt ostamassa vielä kanervia tai mitään muutakaan loppusyksyn kaunistusta. Saa nähdä, ehdinkö ostamaan niitä tänä vuonna lainkaan, kun tuntuu hassulta pistää kanervat täysillä kukkivien kukkien viereen.



Pihallamme kasvaa vähän villiviiniä ja toin siitä yhden varren maljakkoon. Saa nähdä, miten pitkään kasvi pärjää maljakossa. Toivottavasti muutaman päivän, siitä tulee niin aurinkoinen syksyn tunnelma. Keräsin myös kehäkukkia maljakkoon. Pitkään näytti, että kehäkukat eivät kuki tänä vuonna ollenkaan, mutta nyt nekin ovat täydessä loistossaan. Toivottavasti säät jatkuisivat vielä kauniina, niin saisin nauttia näistä kauniista kukista vielä hetken. En jotenkin odota sateisen kesän jälkeen lainkaan varsinaisia syksysäitä.



Aurinkoisia, melkein kesäisiä päiviä tulevaan viikkoon Sinulle toivotellen, Rouva Virtanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti