lauantai 13. toukokuuta 2017

Kevät puutarhassa

Viime viikot ovat menneet niin vauhdilla, että en ole ehtinyt kirjoittamaan mitään tänne blogin puolelle. Instagramiin olen toki päivitellyt aina muutaman kuvat viikossa. Tänä keväänä tuntuu, että kevät ei taida tulla kunnolla koskaan. Katselin juuri vuoden takaisia valokuvia ja luonto näytti silloin aika erilaiselta, kuin nyt. Mutta eiköhän ne lämpimämmät säät ole ihan nurkan takana. Tänään tuntuu jo vähän keväisemmältä, kun aurinko paistaa ja muutamaan päivään ei ole satanut räntää. Virittelimme juuri grilliä lämpenemään, ja otin samalla muutaman valokuvan meidän kevään herättämältä pihalta.

Orvokit terassilla

Laistetulle terasille olen laittanut kukkia jo monta viikkoa sitten: orvokit kukkivatkin jo kauniisti ja talven yli kellarissa viettänyt iso pelargonia aloittelee myös kukkimista. Pelargonian siirrän vähän myöhemmin kokonaan ulos, mutta tällä hetkellä terassi on sille oiva kasvupaikka. Terassimme on sen verran lämmin, että ensi viikolla istutan sinne myös ensimmäiset yrtit kasvamaan.

Pelargonia terassilla

Talo Virtasen ympärillä olevaa pihaa ei tällä hetkellä voi oikein millään sanoa puutarhaksi. Yritän kesäisin parhaani mukaan saada ympäristöä vähän kivemman näköiseksi, mutta talomme odottaa salaojaremonttia, joten mitään isoja parannuksia pihalle ei kannata ennen sitä tehdä. Piha oli aika hoitamattomassa tilassa, kun ostimme talon, joten viime vuodet olen lähinnä kitkenyt ja raivannut sitä. Ehkä teemme salaojaremontin jo vuoden päästä, sen jälkeen pihaan voi sitten tehdä kunnon pation ja istutukset.

Skillat kukkivat juuri nyt runsaasti

Koska talomme on jo 50-vuotta vanha, löytyy pihasta vähän vanhan talon kasvustoa. Pihalla kasvaa vanha omena- luumupuu, pari vanhaa alppiruusua ja kukkapenkeistä löytyy vanhoja liljoja, sekä jonkin verran muita vanhan pihan kukkia, kuten vuohenjuurta, skilloja ja tarha-alpia.

Vuohenjuuret ja tulppaanit kukkivat kohta

Kohta päästään syömään ruohosipulia salaatissa


Toivotaan, että aurinko ja lämmin hellisi pian meitä kunnolla täällä pohjoisessa!
Rouva Virtanen 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti