tiistai 18. huhtikuuta 2017

Kätevä ja kivan näköinen työpiste

Talomme takaosan makuuhuoneessa yhdistyvät työhuone, vierashuone, saunakammari ja varasto. Varsinkin viime aikoina on tuntunut, että huone on muistuttanut enemmän varastoa, kuin mitään muuta edellä mainituista huonetyypeistä. Huoneeseen on heitetty ohikulkumatkalla ylimääräiset tavarat, laukut ja harrastusvälineet. Välillä olen pohtinut, mitä tekisin tuolle tilalle, mutta hyvä sisustusidea on puuttunut. Miten tästä pienestä huoneesta voisi saada saman aikaisesti kivan näköisen ja käytännöllisen?



Kevään edetessä minusta alkoi kuitenkin tuntumaan siltä, että huoneelle on tehtävä jotain. Aloitin muutoksen tilaamalla huoneeseen kunnollisen laskosverhon, joka on linjassa kotimme muiden verhojen kanssa. Kun ryhdyimme valmistelemaan uuden verhon kiinnittämistä paikalleen, sain viimein sisustusidean: Huoneen yhteen nurkkaan korkean hyllyn taakse "piilotettu" pieni työpiste, jossa on perheen miesväen pelikone, pitääkin siirtää esille huoneen vastakkaiseen nurkkaan. Olen tähän saakka yrittänyt häivyttää tuota mielestäni rumaa ison tietokoneen sisältävää työpistettä, mutta nyt se nostettiinkin huoneen näkyvimmälle paikalle. Kun työpiste siirtyi huoneessa näkyvään, mutta pieneen tilaan, vapautti se seinätilaa ja muut huonekalut mahtuvat nyt parempaan järjestykseen. Aiemmin työhuoneen nurkassa ollut yksinäinen kirpparilta löydetty Alvar Aallon tuoli nro. 45 pääsi pienen työpisteen työtuoliksi ja kauniisti esille, kun se aiemmin oli suurimman osan ajasta ison vaateröykkiön alla huoneen nurkassa.




Nyt huone tuntuu paljon avarammalta ja miellyttävämmältä. On harmi, että en ottanut huoneesta ennen-kuvia. Tämän jutun kuvissa on esitelty esille nostettu työpiste, esittelen myöhemmin huoneen kokonaisuudessaan. Tässä huoneessa on myös kotimme ainoa tapettiseinä, se on nyt hauska tausta tuolle työpisteelle.


Sisustusterveisin, Rouva Virtanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti