perjantai 10. helmikuuta 2017

Kevään sisustuspohdintoja

Päivät pitenevät ja lisääntyvän valon myötä sisustusjutut pyörivät enemmän ajatuksissa. Kotimme värimaailma on kovin hillitty, jota kevään tullen tekisi mieli muuttaa sitä vähän värikkäämmäksi. Kovin radikaaliin väri-ilotulitukseen en ole valmis, mutta jotain piristystä olisi nyt mukava saada kodin yleisilmeeseen.



Olen ollut vuosia aika vahvasti lähes mustavalkoisen sisustuksen ystävä ja tuota linjaa kotonamme on rikkonut vain muutama harmaa seinä, värikäs lasiesine ja leikkokukat. Myös ruokailutilamme yläpuolella olevasta Radiohead -taulusta on löytynyt vähän lisäväriä sisustukseemme. Itse asiassa juuri tuohonon tauluun ja sen värimaailmaan olen viime aikoina palannut ajatuksissani useasti. Taulusta löytyy muutama kirkas väriläiskä ja vähän enemmän murrettua vaaleanpunaista. Jostain syystä tuo murrettu vaaleanpunainen/roosa on alkanut puhutella minua kovasti. Olen pohtinut, että haluaisin valkoisen ja harmaan rinnalle olohuoneeseemme kevään kuniaksi juuri tuon väriset tyynyt sekä torkkupeiton. Tykkään torkkupeitoista kovasti, niihin on mukava kääriytyä illalla katsomaan televisiota tai lukemaan kirjaa. Suomen kesässä ne ovat myös mukava lisä illalla terassilla. Vielä ei ole sopivia tyynyjä tai torkkupeittoa sattunut kohdalle, mutta enköhän löydä sellaiset viimeistään talvilomalla. Ainakin kaipaamaani värisävyä on tänä keväänä runsaasti tarjolla eri tuotteissa.


Viherkasvit ovat tänä keväänä vahvasti esillä situstuksissa. Se on hauskaa, koska olen aina tykännyt viherkasveista. En ole mikään suuri viherpeukalo, mutta jostain syystä kasvit yleensä viihtyvät meillä hyvin. Ehkä se johtuu hyvästä valaistuksesta, koska ainakaan liikaa vettä ja hoitoa ne eivät minulta saa. Hoidan viherkasveja hyvin satunnaisesti: käytän ne suihkussa muutaman kerran vuodessa ja kastelen ravintoliuoksella helmikuusta syyskuun loppuun, noin kerran kuukaudessa. Minulla on sellainen periaate, että kaikkien viherkasvieni pitää olla sellaisia, että ne kestävät ilman kastelua viikon. En pidä itsekastelevista muovisista ruukuista, joten pitkien kasteluvälien sietäminen on tärkeä viherkasvin "ominaisuus" meillä.



Suunnittelen parhaillaan, että hankin pari pienempää viherkasvia piristämään sisustustamme. Tällä hetkellä kaikki kasvimme alkavat olla jo lähes 10-vuotta vanhoja ja aika kookkaita, joten joukkoon mahtuisi muutama uusi tulokas. Tässä alla kuva orkideastani, joka on matkannut mukanani jo yli 10 vuoden ajan ja jaksaa kukkia vuodesta toiseen useita kertoja. Tällä hetkellä kasvissa on vain muutama kukka, mutta näköjään uusia nuppuja on jo tulossa.



Rentoa viikonloppua toivotellen, Rouva Virtanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti