keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Pienen vessan remontti - visuaalisesti suurempi tila

Talossamme on kaksi vessaa, joista toinen kylpyhuoneen yhteydessä. Pienempi vessa on keittiön vieressä, ja se remontoitiin samaan aikaan keittiön kanssa. Tavoitteena oli tehdä remontin ja sisustusratkaisujen avulla tilasta modernimpi ja tilavamman tuntuinen.

Vessa oli remontin tarpeessa monesta syystä. Remontin päällimmäinen syy oli viemäriputkien vaihtaminen, joka kannatti tehdä yhtä aikaa keittiöstä ja tästä pikkuvessasta, koska ne sijaitsevat vierekkäin. Mutta oli remontille muitakin syitä. Vessa oli aika vähän aikaa sitten remontoitu ihan siistiksi, mutta tilan värimaailma ei saanut meitä innostumaan, pienessä keltaisessa tilassa seinät tuntuivat kaatuvan päälle.



Pienestä huoneesta ei saa suurempaa ilman, että kaataa seiniä. Tässä tapauksessa seinien kaataminen ei kuitenkaan ollut mahdollista muiden tilojen vuoksi. Mutta saimme tilaan avaruutta kolmella sisustuksellisella ratkaisulla:

  1. Keltaiset tapetit ja puolipaneloinnit poistettiin ja tilalle tulivat maalatut valkoiset seinät ja takaseinälle hennosti violettiin taittava tapetti. Lisäksi lattia kaakeloitiin samalla suurella harmaalla kaakelilla, kuin keittiössä. Vaalea värimaailma avarsi tilaa.
  2. Vessanpönttö siirrettiin altaan kanssa samalta seinältä vessan peräseinälle, jolloin pönttö ei tuntunut enää niin "nurkkaan ahdetulta" ja tila muuttui myös käytännöllisemmäksi.
  3. Suurin visuaalinen muutos oli koko allasseinän mittaisen suuren peilin hankkiminen tilaan. Peili tilattiin mittaan leikattuna paikallisesta lasiliikkeestä ja se ulottuu vessan seinästä seinään. Lisäksi peilin taakse asennettiin metallikehys, jonne kiinnitettiin loisteputkilamput, jolloin tilan valaistus saatiin modernimmaksi. Ison peilin ansiosta tila ei tunnu nyt lainkaan niin pieneltä, kun se todellisuudessa on.


Lisäksi tilaan hankittiin yksinkertainen wc-istuin sekä uusi allaskaappi ja hana viimeistelemään tilan modernimpaa ilmettä. Tämä meidän vessaremontti oli siinä mielessä helppo, että tila ei ole varsinainen kostea tila, joten seinäratkaisuissa voitiin käyttää maalia ja tapetointia. 



Pahoitteluni tämän postauksen surkeista kuvista! Tila on niin pieni, että siitä on todella vaikea saada mitään kivoja kuvia harrastajakuvaajan taidoilla. Tässä alla vielä pari kuvaa tilasta ennen remonttia.



t, Rouva Virtanen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti