sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Pieni (suuri) sisustusmuutos tauluhyllyllä

Pidän paljon tauluista ja erilaisista ripustuksista seinillä, mutta toisaalta rakastan levollista, selkeää ja yksinkertaista sisustusta. Tämän vuoksi taulujen ripustaminen seinille on ollut Talo Virtasessa todella korkean kynnyksen takana. Ruokailutilamme seinälle löytyi aikanaan Radiohead-teos ja olen siihen tyytyväinen, mutta muut seinät ovat odotelleen tauluinspiraatiota lähes tyhjinä. Arvostan aitoa taidetta ja ehkä joku päivä sitä löytyy talomme kaikilta seiniltä. Koen kuitenkin, että teoksen pitää aidosti olla "se oikea", ennen kuin se päätyy seinillemme. Myös inspiroivat valokuva- ja taidejulisteet innostavat minua.



Olohuoneessamme on kaksi seinää, joihin olemme aika-ajoin miettineet kovastikin, mitä niille tulisi ripustaa. Mielessä on ollut erilaisia isoja taideteoksia, sisustuksellisista akustiikkalevyistä koottavia ratkaisuja, julisteita jne. Mutta tähän mennessä seinät ovat kuitekin loistaneet tyhjyyttään, kun sitä oikeaa ja realistista ideaa ei ole syntynyt. Blogin myötä olen kuvannut aiempaa enemmän kotiamme, ja valokuvissa nuo tyhjät seinät ovat nousseet häiritsevällä tavalla esille. Arjessa seinät eivät tunnu niin kolkoilta, mutta valokuviin ikuistettuna olohuoneen sisustuksemme on ollut ikäänkuin puolivalmis.





Muutama viikko sitten olin kyläilemässä ihanasti sisustetussa kodissa, ja siellä keksin viimein ainakin osittaisen ratkaisun tyhjille seinillemme, Ikean tauluhyllyt. Tuossa kauniissa kodissa niiden avulla oli luotu rento ja kodikas sisustus, jonka ilmettä on helppo vaihtaa hyllyjen tauluja vaihtamalla. Tämän idean kopioin nyt olohuoneemme takaosaan, joka on meillä ikäänkuin kirjasto-osa, josta löytyy iso kirjoituspöytä sekä kirjahylly.

Ikeasta hankittu pitkä tauluhylly ikäänkuin ryhdisti huoneen ilmettä. Tällä hetkellä hyllyn taulu ja joulukoriste ovat väliaikaisia ratkaisuja, kun mallailin, miltä kokonaisuus näyttää. Mutta toteutukseen olen tyytyväinen, ja nyt saan viimein paikan, johon yli vuosi sitten Fotograafiskasta ostamani valokuvajuliste sopii hyvin. Enää se pitäisi vain kehystää.

Tässä vielä pari kuvaa, miltä nurkka näytti ennen:





Pakkasterveisin, Rouva Virtanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti