sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Hyvä kahvi, parempi mieli!

Arvotamme puolisoni kanssa hyvää kahvia. Kahvissa täkeintä on tuoreudesta ja laadukkaista raaka-aineista syntyvä kokonaisuus, oli kyseessä sitten suodatinkahvi tai erikoiskahvit. Kahvin suhteen ajattelen niin, että vähemmän ja parempaa on parempi, kuin enemmän huonompaa. -Jos ihmettelet, miksi kirjoittelen kahvista sisustusblogiin, se johtuu siitä, meidän kodissa kahvi-innostuksemme on vaikuttanut myös keittiömme suunnitteluun ja sisutukseen.



Kahvin vankkumattomina ystävinä olemme huomanneet, että laadukkaan kahvin ehdoton lähtökohta on juuri ennen valmistamista jauhetut kahvinpavut. Valmiiksi jauhettuna ostettu kahvi voi olla ihan kohtuullista juuri, kun paketti on avattu, mutta vähänkin kauemmin avattuna olleesta jauhetusta kahvista ei enää tule hyvää kahvia.

Luovuimme kahvinkeittimestä jo useita vuosia sitten. Arkiaamuistin kahvi keitetään Talo Virtasessa Bodumin pressopannulla ja viikonloppuisin päiväkahvit sekä jälkiruokakahvit laitetaan yleensä Rocketin espressokeittimellä. Kahvin jauhamiseen käytämme Mazzer Luigi srl -kahvimyllyä, joka kieltämättä on aika vankka tavalliseen perhekäyttöön, mutta luulen, että se on perheessämme ikuinen. Kahvimyllyssämme on myös hyvin säätövaraa, joten sillä saa juuri haluamansa kahvikarkeuden erilaisiin kahveihin.






Rocket Espresso -keitin vaatii käyttäjältään vähän enemmän pitkäjänteisyyttä ja perehtyneisyyttä, kuin kapselikeittimet, mutta se myös palkitsee kahvin maussa ja laadussa. Rehellisyyden nimissä pitää sanoa, että minun kärsivällisyydelle sopisi varmasti paremmin kapselikeitin. Minun kahvituotokset Rocketillamme eivät yllä kovin korkealle, mutta herra Virtanen jaksaa säätää, joten saan nauttia säännöllisesti hyvästä espressokahvista.

Hankimme Mazzer Luigi -kahvimyllyn ja Rocket Espresso -kahvinkeittimen häälahjaksemme aiempaan kotiimme. Siellä keittiömme oli kohtuullisen pieni ja laitteet veivät keittiön tasoalasta melko ison osan, mutta mahtuivat kuitekin keittiöön. Myös tuossa vanhassa kodissamme keittiö oli musta, joten laitteet sopivat hyvin myös keittiön värimaailmaan. Kun muutimme Talo Virtaseen, silloiseen kettiöön ei ollut toivoakaan saada mahtumaan espressokeitintämme, kahvimylly sentään mahtui juuri ja juuri keittiöön. Rocketimme viettikin yli vuoden varastossa, ja sen uudelleen käyttöönotto oli oma lukunsa: laitetta säädettiin useamman kerran, ennen kuin se alkoi tuottamaan kunnollista kahvia.





Kahvinkeittimemme ja kahvimyllymme ovat kumpikin melko kookkaita laitteiteita kotikeittiöön, lisäksi kahvinkeittimemme vaatii oman vesiliitännän. Tämän vuoksi nykyisen keittiömme suunnittelussa näiden esineiden sijoittelu piti ottaa alusta saakka huomioon. Mustavalkoinen keittiö sopii hyvin laitteiden taustaksi ja lisäksi keittiöön tarvittiin runsaasti tasotilaa. Onneksi tähän löytyi hyvä ratkaisu, ja nykyään kahvinkeitin ja kahvimylly ovat sijoitettuna keittiössämme kahden ison ikkunan väliin pitkälle työtasolle, jossa on lisäksi tilaa vesipisteelle ja muulle kokkailulle.



Ihanaa joulunodotusta ja hyviä kahvihetkiä toivotellen,
Rouva Virtanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti