sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Nettikirppareilta löydetyt huonekalut modernisssa kodissa

Meillä on puolisoni kanssa sisustamisessa samanlainen maku: pidämme modernista tyylistä, jossa yhdistellään uusia ja vanhoja ajattomia huonekaluja keskenään. Pohdimme tarkkaan uusien huonekalujen ostamista ja hankinnoissa pyrimme satsaamaan laatuun ja pitkään käyttöikään. Ajattomat designklassikot houkuttavat aina kovasti, mutta museota tai design-näyttelyä emme kodistamme halua. Huonekalussa tärkeitä ominaisuuksia ovat kaunis muotoilu ja hyvä käytettävyys, kummastakaan emme halua tinkiä. En voisi koskaan kuvitella ostavani mielestäni rumaa huonekalua, oli se sitten käytettävyydeltään vaikka kuinka hyvä. Toisaalta en hankkisi myöskään kaunista huonekalua, jos se ei sopisi lapsiperheen käyttöön.

Pohdin tässä ruokapöytämme ääressä olohuoneeseen katsoessani, mitä tyylisyyntaa kotimme voisi sisustuksellisesti edustaa. - Enkä osaa antaa mitään selkää vastausta. Romanttisia tai suloisia piirteitä kotimme sisustuksesta ei juuri löydy, mutta muuten tyyli on aika vapaa. Aiemmassa kodissamme sisustus oli puhtaammin modernin ja funkkiksen yhdistelmää, joka sopi hyvin 40-luvun kerrostaloon, jossa oli korkeat huoneet ja lautalattiat. Talo Virtaseen muuttaessamme suurin osan aiemman asuntomme kalusteista löysi luontevasti paikkansa uudessa ympäristössä, mutta ympäristön muuttuminen toi myös uusia vivahteita sisustukseen.



Talomme on 60-luvulla rakennettu ja arkkitehtoonisesti varsin puhdas aikansa edustaja, jota olemme remontoineet modernimpaan suuntaan. 60-luvun ominaispiirteet näkyvät talossa isoina ikkunoina, leveinä kivisinä ikkunalautoina sekä muutomina yksityiskohtina, kuten takassa ja sen reunuksessa. Myös talon sokkeloisuus on käsitykseni mukaan varsin tyypillistä tämän ikäisille taloille, mutta huonejärjestystä on saatu remontoinnilla selkeämmäksi. Talo Virtasessa asuessamme katseemme on kääntynyt vähän enemmän myös 60-luvun huonekaluihin. Voisin ajatella, että nykyisen kotimme sisustusta kuvaa parhaiten klassisen moderni skandinaavinen tyyli ripauksella 60-lukua ja funkkista. 

Koska olemme kiinnostuneita ajattomista klassisista huonekaluista, ovat erilaiset kirpparit tulleet varsin tutuiksi. Toki nykyään saa klassikkohuonekaluja myös uutena, mutta ilahdun aina, jos onnistun löytämään oikeasti vanhan klassikkohuonekalun. Erityinen ilon aihe on, jos huonekalun löytää vielä hyväkuntoisena, mutta varsin usein tuunaaminen on tarpeen.



Opiskeluaikanani lempipuuhaani oli kierrellä viikonloppuisin ystävien kanssa kirppareilla, mutta työkiireiden ja perheen myötä perinteisillä kirppareilla kiertely on jäänyt oikeastaan kokonaan pois. Mutta onneksi verkko on nykyään pullollaan erilaisia mahdollisuuksia löytää ja ostaa vanhoja huonekaluja. Olemme ostaneet huonekaluja Huutonetistä, Tori.fi:stä ja Helanderin huutokaupasta. Torissa olemme myös myyneet paljon tarpeettomia huonekaluja ja tavaroita pois.





Näistä kolmesta paikasta parhaat löydöt olemme ehdottomasti tehneet Helanderin huutokaupasta. Tapanamme on katsoa kuukausittain huutokauppalistan ilmestyttyä myytävät tuotteet läpi. Kiinnostavista huonekaluista, tai muista esineistä, keskustelemme ja pohdimme yhdessä, voisivatko ne sopia kotiimme. Sitten tehdään verkossa mielestämme sopiva tarjous, ja jäädään odottamaan jännityksellä huutoviikonloppua ja lopputulosta. Aika monta huonekalua ja esinettä on (ehkä onneksi) jäänyt huutokaupassa saamatta liian pienen tarjouksen perustella, mutta on sieltä myös monta huonekalua tullut kotiimme. On aina jännittävää seurata viikonloppun aikana, meneekö oma tarjous läpi, ja pitääkö tavaroita lähteä hakemaan. Toki Helanderin huutokauppaan voisi mennä myös paikan päälle huutamaan tuotteita, mutta siihen menisi sitten pahimmassa tapauksessa koko viikonloppua, joten toistaiseksi olemme tyytyneet tekemään tarjoukset verkossa. Mutta ehkä joku päivä myyntiin tulee joku sellainen huonekalu, että haluamme mennä paikan päälle varmistamaan, että saamme sen varmasti itsellemme.



Tässä jutussa on käytetty kuvituksena eri kotimme huonekaluja, jotka on hankittu nettikirppareilta. Tulen myöhemmin kertomaan muutaman huonekalun tarkemman tarinan, missä kunnossa ne ovat olleet ostettaessa ja mitä olemme niille tehneet. Rehellisyyden nimissä tuunaamisessa ei voida kyllä puhua monikossa: herra Virtanen on meillä se, jonka kärsivällisyys riittää huonekalujen tuunaamiseen.

Viikonloppu vierähti täällä Talo Virtasessa kulttuuririennoissa ja isänpäivää juhlien.

Mukavaa marraskuista viikkoa toivotellen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti