perjantai 25. marraskuuta 2016

Joulukoristeet Talo Virtasessa

Suhtautumiseni jouluun ja joulukoristeluun on muuttunut vuosien varrella valtavasti. Nuorempana en innostunut joulusta juuri lainkaan, ja ensimmäisissä kodeissani minulla oli vain muutama joulukoriste. Vähitellen asenteeni on muuttunut: ensin innostuin kausi-/jouluvaloista sekä joulukukista ja -kuusesta, ja nykyään meiltä löytyy jo kohtuullinen määrä joulukoristeitakin. En ole edelleenkään mikään jouluintoilija, mutta on joulu hieno juhla keskellä pahinta pimeyttä.



Talo Virtasessa olen yleensä viritellyt jouluvalot esille jo marraskuussa, mutta muut koristeet ovat saaneet odotella säilöissään ihan joulun ovelle. Tänä vuonna laitoin esille joulukoristeita jo viikkoa ennen ensimmäistä adventtia. Aikainen (vaikka vain hetken kestänyt) lumi toi joulun ajatuksiin tavallista aikaisemmin.

Koska olen joulukoristelussa ikään kuin ”käännynnäinen”, olen aika tarkka siitä, millaisia joulukoriteiden tulee olla. Runsas kimaltava ja värikäs joulu ei ole meidän kodin juttu, vaikka tuollaisia koristeluja onkin mukava katsella kaupoissa ja muiden kodeissa. Joulun tunnelma tehdään meillä yksinkertaisilla, melko moderneilla yksityiskohdilla ja pääväri koristeissa on valkoinen. Kynttilöitä en miellä joulukoristeiksi, koska niitä meillä poltetaan läpi pimeän vuodenajan. Juuri ennen joulua kotiimme tulee myös ripaus punaisia koristeita erityisesti joulukuuseen ja kattaukseen.






Ehdottomat suosikkini joulukoristeissa ovat valkoiset tähdet ja sydämet. Niitä haalin joka joulu enemmän. Talo Virtasesta löytyy lähes jokaisesta ikkunasta valotähti tai paperinen koristetähti. Tähtiä löytyy myös muualta kodistamme. Ryhdyimme pohtimaan ensimmäisen kerran talomme ostamista marras-joulukuussa ja muistan, miten lähes ensimmäinen sisustusajatukseni oli, miten kivalta iso valkoinen tähti näyttäisi olohuoneemme suurimmassa ikkunassa. Muuttomme jälkeen joka vuosi tuossa ikkunassa on sitten roikkunut valotähti.




Joulukukat kuuluvat mielestäni ehdottomasti osaksi joulun tunnelmaa. Tänä vuonna hankin jo marraskuussa ensimmäisen hyasintin ja pienen joulukuuseen. Jouluuni kuuluu myös ehdottomasti valkoinen amaryllis ja kukka-asetelma joulupöydässä.

Tällä hetkellä tuntuu todella kivalta katsoa kodin jouluisempaa tunnelmaa, mutta tiedän, että heti joulunpyhien jälkeen haluan riisua kaikki koristeet pois, ja nautin taas niiden jälkeensä jättämästä riisutusta tunnelmasta. Mutta nyt nautitaan joulun odotuksesta ja pian ovelle kolkuttavasta joulusta, jonka ehdottomasti kruunaa kotonamme kauniisti koristeltu aito joulukuusi.




Mukavaa viikonloppua toivotellen, Rouva Virtanen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti