maanantai 26. helmikuuta 2018

Kokovartalopeili tilaan, jossa ei ole tilaa

Ajattelin kirjoitella tällä kertaa pienestä, mutta arjessa paljon ärsyttäneestä ongelmasta, ja miten olemme ratkaisseet sen. Olen jo aiemmissa postauksissa kertonut, miten olemme ratkoneet talossamme kahden kapean ja pienen eteisten säilytysongelmia. 60-luvun talo on monessa kohtaa kiva, mutta säilytystiloja ajatellen ei kovin käytännöllinen.

Kuljemme käytännössä lähes aina talostamme sisään ja ulos pitkän ja kapean käytävämäisen takaeteisen kautta, joka päättyy suoraan keittiöön. Kun remontoimme käytävän muutama vuosi sitten, saimme ratkaistua melko hyvin vaatteiden ja kenkien säilytysongelmat, mutta mielikuvitus ei riittänyt siihen, että olisimme saaneet sijoitettua eteiseen peilin järkevästi. Vuosien varrella olen visioinut eteiseen vaikka millaisia peilivaihtoehtoja, mutta mikään ei ole tuntunut hyvältä kokonaisuutta ajatellen, saatikka näyttänyt hyvältä.


Peilin sijoittaminen on ollut kuitekin koko ajan mielessä, koska on ikävä lähteä kotoa ulos, kun ei voi katsoa, miltä näyttää. Koko ajan olen pohtinut sisustuksellisesti mahdollisimman neutraalia ratkaisua, koska tilassa peiliä ei ole mahdollista sijoittaa symmetrisesti. Jossain vaiheessa suunnittelimme jo peilin sijoittamista käytävän varrella olevaan työ- vierashuoneeseen, mutta sekään ei tuntunut toimivalta ratkaisulta. Peiliin on kiva katsoa ulos lähdettäessä siinä vaiheessa, kun kengät ovat jo jalassa.



Yhtenä marraskuun pimeänä iltana sen sitten keksin. Ratkaisu on näyttävä musta peili portaikon yläpuolelle kohdassa, josta portaat lähtevät laskeutumaan kellariin. Tässä kohtaa voi katsoa itseään ulos astuessaan. Musta peili sopii myös hyvin eteisemme muihin kalusteisiin: naulakkoon ja asusteiden säilytyslokeroihin ja se sopii täydellisesti myös eteisessä olevaan käytävän kaiteeseen. Tuo eteisen musta sävy tuo myös kivan jatkuvuuden mustavalkoiseen keittiöömme. Kun peili on reilusti näyttävä, silmä jotenkin myös hyväksyy sen, että se on pitkän seinän toisessa päässä. On jännä, miten pieni asia tekee elämästä mukavampaa!


Pakkasterveisin, Rouva Virtanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti