perjantai 7. lokakuuta 2016

Keittiöremontin suunnittelua

Perheemme on asunut Talo Virtasessa nyt kolme vuotta. Tähän saakka suurin yksittäinen remontointi- ja muutoskohde Virtasessa on ollut keittiö. Muuttaessamme taloon, siinä oli suhteessa muihin tiloihin todella pieni keittiö, periaatteessa keittokomero. Emme ehtineet tehdä keittiölle mitään ennen muuttoamme. Ensimmäinen talvi asuttiinkin talossa kärsien epäkäytännöllisestä, pienestä ja sisustukseltaan aikansa eläneestä keittiöstä.



Vaikka keittiön epäkäytännöllisyys ja pienuus häiritsi alussa talossa asumista, olen ollut jälkeenpäin tyytyväinen, että teimme remonttisuunnitelmat huolellisesti harkiten. Visiot muuttuivat niin merkittävästi asumisemme aikana. Asuessamme pari ensimmäistä kuukautta Talo Virtasessa, suunnitelmamme oli, että pitäisimme kettiön alkuperäisellä paikallaan ja laajentaisimme sitä hiukan olohuone-ruokailutilan puolelle. Tätä ratkaisua suunnittelimme esimerkiksi Ikean keittiönsuunnitteluohjelmalla. Meillä oli kuitenkin niin monia toiveita keittiön suhteen, että tuo suunnitelma ei lopulta innostanut meitä lainkaan. Talomme olisi myös säilynyt sokkeloisena.

Parin kuukauden asumisen jälkeen meille alkoi hahmottua, että haluamme taloomme oikeasti tilavan, laadukkaan ja hyvin suunnitellun keittiön. Keittiöremonttimme lähtökohdaksi tuli:

"Kun asuu vanhassa talossa, eikä kaikkea voi saada toiveidensa mukaan, kannattaa remontoitavat kohdat tehdä mahdollisimman mieleisikseen."



Tämän ajatuksen innostamana tartuimme talomme pohjapiirrokseen ja otimme yhteyttä arkkitehtiin, jolla oli paljon kokemusta vanhojen talojen muutosten suunnittelussa. Hän hahmotteli pohjapiirroksen uudelleen keittiön ja sen takana olleen varaston osalta: nämä kaksi pientä tilaa yhdistäen saimme hiukan pois talomme sokkeloisuutta, ja mikä tärkeintä, keittiö laajeni lähes 30 neliön kokoiseksi.

Otimme keittiön sisätilojen suunnitteluun avuksi myös sisustussuunnittelijan. Kahdesta eri tilasta yhdistetty uusi tila on varsin haasteellinen: siinä on kaksi isoa ikkunaa ja katon korkeus muuttuu keskellä huonetta. Meillä oli myös paljon erilaisia toiveita tulevan keittiön toiminnallisuuksista ja ulkonäöstä, joita ns. standardikeittiöiden valmistajat eivät pystyneet omissa suunnitelmissaan huomioimaan.

Kirjoittelen seuraavalla kerralla vähän tarkemmin millaisia toiveita meillä oli keittiömme suhteen, remontin suunnittelusta ja itse remontista. Tässä lopuksi kuva keittiöstä sellaisena, kun se oli ensimmäisenä talvena talossa asuessamme. Yllä olevat kuvat ovat remontoidusta keittiöstämme.


Ps. Minut löytää myös Instagramista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti