sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Astiamaniaa

Mielestäni kaunis kattaus ja kauniit astiat ovat tärkeä osa kodin sisustusta ja tunnelmaa. Vaikka arkena on usein kiire, on kuitenkin kiva istahtaa kerran päivässä syömään yhdessä, vaikka itse ruuan laittamiseen ei olisikaan kovin paljon aikaa. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä meillä kokataan rauhassa, ja syödään usein perheen tai ystävien kanssa pitkän kaavan mukaan.



Olen jo kauemmin etsinyt perheellemme uusia arkilautasia, jotka sopisivat mahdollisimman monenlaiselle ruualle. Pitkään arkikäytössä olleet Iittalan keskikokoiset Teema-lautaset tulivat harmiksemme käyttöikänsä päähän. Näköjään laadukkaatkin astiat muuttuvat epäsiisteiksi, kun niitä käytää tarpeeksi kauan. Koska meillä on tumma ruokapöytä, lautasten on oltava valkoisia, tai hyvin vaaleita, jotta tunnelma pysyisi raikkaana. Myös laatu ja pitkä käyttöikä ovat astioissa tärkeitä valintakriteereitä.



Viime viikonloppuna Hämeenlinnassa oli Hackmanin varastonpoistopäivät, joista tein muutaman muun hyvän löydön lisäksi loistolöydön: valkoisia Arabian juuri tarpeisiimme sopia lautasia viisi euroa kappale. Ostin lautasia kerralla 12 kappaletta, jotta ne varmasti riittävät. Lautaset ovat sen verran kivan näköisiä, että arkikäytön lisäksi ne sopivat hyvin myös juhlaan.



Koska pidän astioista ja kauniista kattauksista todella paljon, innostuin kuvaamaan uusia tulokkaitamme muiden astioidemme kanssa. Hyvin sopivat yhteen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti