perjantai 26. elokuuta 2016

Varastosta terassiksi

Kun pohdimme talomme ostoa, yksi ei niin innostava osa sitä oli talon takakuisti. Talon rakennusvaiheessa avokuistiksi suunniteltu tila oli muutettu vuosien varrella terassin ja eteisen risteytykseksi, jonka pääasiallinen tarkoistus oli hiirenkakoista päätellen ollut jo jonkin aikaa toimia varastona. Terassin seinät oli rakennettu puusta, ja jätetty pintakäsittelemättä kunnolla, joten ulkonäöllisestikään se ei parantanut taloa.

Tältä kuisti näytti ulkoa:

Terassi olikin ensimmäinen asia, jonka remonttia ryhdyimme suunnittelemaan. Aluksi ajatuksena oli vain tuunata vähän ulkoasua, mutta aika nopeasti päädyimme siihen, että seinärakennelmat on syytä purkaa kokonaan. Tilalle päätettiin hankkia lasitus.

Terassin sisätilaa remontoitiin myös. Terassille oli rakennettu erillinen pikkueteinen, joka vei terassin pinta-alasta ison osan ja teki siitä pimeän ja sokkeloisen. Tämä pikkueteinen purettiin pois, jolloin tilasta tuli avarampi.

Tässä kuvassa terassin ulkoseinät ja pikkueteinen on purettu: 

Harmiksemme vanha pikkueteisen seinät oli maalattu keltaiseksi myös terassin sivussa olevasta tiiliseinästä. Kokeilimme tiilipintaan paria erilaista maalinpoistoainetta, mutta seinää ei saatu enää palautettua alkuperäiseen punaiseen väriinsä. Terassin takaseinän väriksi valitsimme harmaan, joka sopii hyvin talomme kivijalan väriin ja rauhoittaa talon yleisilmettä.

Myös terassin katto vaati uudistusta. Terassi on osittain talon varsinaisen katon alla, mutta osa terassista tulee ulos talosta. Tälle osalle vanhassa ratkaisussa oli pistetty valokate, joka vuosien saatossa oli reikääntynyt ja erottui talon profiilista täysin poikkeavana elementtinä. Koska terassi on erittäin aurinkoisessa paikassa, totesimme, että sinne ei tarvita ylhäältä tulevaa auringonvaloa. Tämän vuoksi terassin katto rakennettiin talon muiden kattojen linjan ja mallin mukaisesti, jolloin koko ulkoasu kohentui merkittävästi.

Tältä terassi näyttä nyt ulkoa:

Seuraavassa postauksessa esittelen tarkemmin terassin sisätilan muutoksen ja sisustuksen.



1 kommentti:

  1. Aikamoinen muutos tuosta alkuperäisestä tähän päivään! Tuo uusi terassi sopii kyllä paljon paremmin kuin se varasto. Meilläkin on tällä hetkellä meidän eteinen/kuisti aivan täynnä tavaraa ja olemme miettineet mitä sille tekisi. Tuohan olisi hyvä idea, että tekisi vaan tuollaisen tilan, missä voisi istuskella ja ihailla maisemia. Tavaroille voisi vuokrata vaikka cityvaraston tai lahjoittaa sitten pois. Kiitos hyvästä ideasta!

    VastaaPoista