perjantai 5. elokuuta 2016

Jostain on aloitettava

Olen suunnitellut tämän blogin perustamista yli kolme vuotta. Ja nyt ollaan tässä: kädet näppäimistöllä ja takana kesälomalla tehty päätös aloittaa kirjoittaminen. Olen seurannut vuosia erilaisia ja erityylisiä blogeja, ja samalla miettinyt, olisiko minusta itsestäni blogin kirjoittajaksi ja kuvaajaksi. Rimakauhu on aika kova, Suomessa bloggaaminen on muuttunut vuosien varrella ammattimaisemmaksi ja oman blogin perustamisen kynnys on noussut.  Nyt olen kuitekin päättänyt ylittää tuon riman.



Kiinnostukseni bloggaamiseen heräsi nykyisen kotimme myötä. Ostimme perheellemme kesällä 2013 1960-luvulla rakennetun sen ajan modernin tiilitalon, Talo Virtasen, jota olemme siitä lähtien remontoineet ja sisustaneet välillä suurella ja välillä pienellä innostuksella. Olemme halunneet remontin myötä tehdä Talo Virtasesta meille viihtyisän ja toimivan kodin talon historiaa kunnioittaen. Paljon on jo tehty, mutta paljon on vielä tehtävää ja muutoksia edessä.

Talomme tärkeimmät ostokriteerit olivat sijainti ja kunto. Talo Virtanen oli ostohetkellä periaatteessa hyvässä kunnossa, mutta eri vuosikymmeninä tehdyt remontit ja muutokset olivat suurimmaksi osaksi sellaisia, että ne eivät vastanneet toiveitamme. Mutta perusmateriaali oli hyvä. Vankat paikalla muuratut tiiliseinät, yläkerrassa noin 130 neliötä asuinpinta-alaa ja alakerrassa vielä noin 60 neliötä lämmintä varastotilaa, jota on mahdollista ottaa asuinkäyttöön remontoimalla.


Mikä tämä blogi on?

Tämän blogin ensisijaisena tavoitteena on dokumentoida talomme remontoitia ja sitä, kuinka olemme muovanneet vähän kulahtaneesta ja aikansa eläneestä talovanhuksesta modernin kodin. Erityisesti keskityn siihen, mitä ja miten olemme remonttia tehneet, ja miten olemme erilaisiin ratkaisuihin päätyneet. Toisaalta tämä blogi on myös sisustusblogi: olemme puolisoni kanssa kummatkin kiinnostuneita sisustamisesta ja designista, ja kotiamme sisustetaan pienin askelin sekä moderneilla että vanhoilla huonekaluilla ja esineillä. Talomme sisustuksessa yhdistyvät rinnakkain moderni ja perinteinen, vaalea yleisilme yhdistettynä mustaan sekä tummaan puuhun. Sisustuksessa meitä innostavat modernit ratkaisut, funkkis ja pienin ripauksin 60-luku, mutta museota emme kodistamme halua. On mielenkiintoista nähdä, miten tämä blogi lähtee kehittymään näistä alkuajatuksistani.



Kesän aikana, kun blogin tyyli, nimi ja ensimmäisten kirjoitusten aiheet ovat vähitellen hahmottuneet mielessäni, olen samalla miettinyt, mitä kerron Virtasen elämää -blogissa. Olen päättänyt, että ainakin toistaiseksi kirjoitan tätä anonyyminä Rouva Virtasena. Minun lisäksi talossamme asustelee Herra Virtanen sekä poikamme, joka aloittelee koulua. Postaustahti on itselleni vielä arvoitus, mutta toivon, että kokopäivätyöni ohella innostuisin tästä uudesta harrastuksestani niin, että uusia postauksia syntyisi 1-2 viikossa.



Tästä alkaa uusi seikkailu; toivottavasti myös muutama lukija löytää blogini!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti